Visie op seksualiteit

VISIE OP SEKSUALITEIT

Centraal bij Purity4Life staat een evenwichtige visie op gezonde seksualiteit. Uiteraard roept dit dan gelijk de vraag op: wat is gezonde seksualiteit? Hoe definieer je zoiets? En waardoor laat je je dan inspireren? Om een genuanceerd en evenwichtig beeld te krijgen, kiezen wij ervoor om vanuit verschillende invalshoeken onze visie te onderbouwen: vanuit de psychologie, biologie/neurologie, filosofie, theologie en sociologie.

Om onze visie op een toegankelijke manier beschikbaar te maken, werken wij aan een vereenvoudigde ‘populaire’ versie van onze visie op seksualiteit. Op deze manier willen wij in begrijpbare taal onze visie voor een breed publiek beschikbaar maken. Voor degene die een uitgebreidere doordenking op dit thema willen, zal er met de tijd steeds meer verdiepende documentatie beschikbaar komen.

SAMENWERKING

Wij staan momenteel aan het begin van dit proces. Er leven inmiddels bij verschillende mensen in het Purity4Life netwerk allerlei ideeën en opvattingen over wat een gezonde visie op seksualiteit is. En die zijn zeer de moeite waard om verder uit te werken en bekend te maken. Nu zijn het echter onsamenhangende en gefragmenteerde ideeën waarbij het brede perspectief vanuit de verschillende gezichtspunten nog gemist wordt. Ook is er meer aandacht en tijd nodig om tot een goede en degelijke onderbouwing te komen van al deze ideeën.

Wij zijn erg geïnteresseerd in mensen die mee willen werken of zelfs een bijdrage willen leveren aan het mee ontwikkelen van deze visie op seksualiteit. Dat kan als student of als vakdocent of vanuit een speciaal lectoraat. Maar ook als je werkzaam bent binnen het vakgebied van de psychologie, theologie of biologie, ben je zeer welkom om aan de vorming van deze visie een bijdrage te leveren.

We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen en je eerste gedachten over jouw bijdrage met ons te delen. Mocht je al e.e.a hebben uitgewerkt, stuur dit dan aub als bijlage mee via het contactformulier. Wij nemen daarna contact met je op.

error: Deze website content is beschermd