Seminar opwekking 2016

Op zaterdag 14 mei heeft Harko IJkema, bestuurslid van Purity4Life, voor ongeveer 300 mensen een seminar gegeven op de pinksterconferentie met als thema ‘Strijdlust…. als lust een strijd is…’. Bijzonder was dat er veel jongeren aanwezig waren die oprecht zoekend zijn naar antwoorden. De kou die avond was daarvoor geen belemmering.
Harko stond stil bij het gegeven dat, in je zoektocht naar liefde, het zomaar zou kunnen zijn dat je struikelt over alle verleidingen en verlokkingen die de wereld aanbiedt. Hoe kan je dan toch een weg bewandelen waarbij dit oprechte verlangen naar liefde vervuld wordt, zonder de dag toch weer met een rusteloos en onbevredigd hart af te sluiten?
Harko heeft laten zien dat de strijd tegen lustgevoelens niet gewonnen wordt door enkel te focussen op het ongewenste gedrag, maar vooral stil te staan bij de vraag wat je helpt om de man of vrouw te worden die God bedoeld heeft. En wat dit in de weg staat.
Degenen die dat wilden konden op het einde hun hand op hun hart leggen als teken dat ze, opnieuw of voor het eerst, een keuze wilden maken om in reinheid te willen gaan leven. Hier werd door velen op gereageerd. Na afloop was er de mogelijkheid voor een stukje nazorg en persoonlijk gebed. Daarvoor waren zowel hulpverleners uit het netwerk van Purity4Life aanwezig als ook een team van Kostbaar Vaatwerk (hulp aan vrouwen van aan porno verslaafde mannen: www.kostbaarvaatwerk.nl